Barcelona acollirà avui i demà, 3 i 4 de novembre, la primera edició del Big Data Congress, que convertirà la ciutat en la capital de la gestió intel·ligent de les dades a Internet, un àmbit que es calcula que generarà 900.000 llocs de feina d’aquí a 6 anys a Europa i que ja estan implantant les principals empreses i ciutats.

Organitzat pel Centre d’Excel·lència en Big Data de Barcelona en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, Eurecat i Oracle, el congrés, que ha rebut prop de mil inscripcions, reunirà experts nacionals i internacionals, que parlaran de les darreres innovacions i solucions que aporten les tecnologies Big Data i Data Analytics al sector públic i empresarial.

Els ponents debatran també sobre com aquesta tecnologia transformarà la societat i analitzaran els reptes que suposa la gestió intel·ligent de les dades, fent especial èmfasi en la privacitat en el seu ús, que és una de les principals preocupacions al voltant del Big Data. A més, explicaran les tendències del sector i aportaran exemples reals de com s’estan aplicant les tecnologies més punteres per donar resposta a les necessitats ciutadanes i empresarials.

El congrés va adreçat al creixent sector tecnològic en l’àmbit del Big Data i als empresaris interessats en conèixer les oportunitats i els beneficis que ofereix. Per a facilitar el contacte entre ambdós sectors, comptarà amb una àrea de ponències, una zona de networking i un espai demostrador on empreses tecnològiques en Big Data ensenyaran els seus productes i aplicacions més innovadores.

La creació d’ocupació i la generació de noves empreses és també un dels objectius de la primera edició del Big Data Congress. Amb aquesta finalitat, comptarà amb la sessió “Big Data start-ups”, dedicada a noves companyies creades al voltant de les dades.

Des de BCNconecta seguirem les diferents sessions del congrés i compartirem durant els propers dies les reflexions més importants de les diferents ponències.

Via Eurecat.