Avui dissabte hem tornat a visitar la Millenial FinappsParty 2015 – Maker edition a parlar amb els joves de desenvolupadors que portaven gairabé 24 hores amb la hackató.

Finapp party 2on dia 003

L’escenari havia canviat completament des Finapp party 2on dia 040Finapp party 2on dia 006de l’inici ahir a les quatre de la tarda quan el repte tot just començava. El que ahir era un espai ple d’ordenadors i gent avui era ple de cables, peçes impreses en 3D,  prototips de tot tipus i signes de la llarga nit de treball. Hem pogut parlar amb alguns dels participants que ens han explicat els seus projectes. Us en ense-nyem alguns per a que veieu el que un equip de dissenyadors, programadors i enginyers electrònics nacionals i internacionals han sigut capaços de crear.

 

 

 

En LLuís Rovira, de l’equip BAMBOO, ens presenten el seu dispositiu i app per a pagaments compartits a restaurants. Un dispositiu intel·ligent i portàtil que el cambrer ens deixarà a la taula quan demanem la conte en un sopar amb un grup d’amics.

Finapp party 2on dia 009Finapp party 2on dia 005

El dispositiu BAMBOO indicarà en un display el import de l’àpat i iluminarà un panell LED de color blau en senyal que la compte està pendent. Els diferents començals podran pagar la seva part propocional del àpat o la seva consumició utilitzant l’aplicació i acostant el movil al sensor NFC o utilitzant un codi unic de cada BAMBOO i la APP per als que no disposin de NFC.

Un dispositiu que ofereix una nova solució financera a restaurants per agilitzar el procés de pagament i optimitzar el temps del personal.

 

 

Un altre equip amb el que em parlat, son els creadors de  “La Caixa time”. Un sistema integrat que ofereix informació a temps real al nostre telèfon sobre l’estat d’ocupació d’una oficina de CaixaBank de manera que els usuaris poden saber quin es el millor moment per acudir a la oficina i no haver d’espera fent cua.

Finapp party 2on dia 025Finapp party 2on dia 019

El Joan Esporrín ens explica que el sistema disposa de sensors a totes les oficines que motoritzen l’entrada i sortida de clients així com altres variables com el temps d’atenció. Aquestes dades són processades mitjançant un algoritme que permet al usuari saber quin es el temps aproximat d’espera a l’oficina més propera, recomanacions a quina oficina acudir o inclús visualitzar aquelles hores en la que li serà més convenient per distància i temps.

Dos grans projectes fets en menys de 24 hores que son una mostra del alt nivell que hi havia en aquesta Hackató en la que hi participaven més de 30 equips.

Els equips han exposat les seus serveis financers mitjançant app i dispositiu al jurat que evaluará tots els projectes els propers dies i entregarà el premi als guanyadors al EURECAT MOBILE FORUM el 24 de Novembre.

Finapp party 2on dia 068

Desitjem molta sort a tots els participants i agraïm a CaixaBank i EURECAT per organitzar esdeveniments d’aquesta classe que fomenten el desenvolupament tecnològic a Catalunya.

VIA: BCN CONECTA