Celicity i Agroptima son dues aplicacions desenvolupades a Catalunya enfocades a les industria alimentaria, agraria o rural, sectors clau de l’economia catalana que també s’adapta a les tendencies en mobilitat.

Les coneixem el passat 1 de desembre al ser guanyadores dels Premis Ruralapps 2015, impulsats per la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i el centre tecnològic Eurecat.

El Premi Ruralapps està dotat amb 3.000 euros i té com a objectiu impulsar el desenvolupament d’aplicacions mòbils en el marc del sector agrari, alimentari o rural. En aquest article us presentem les dues aplicacions guanyadores.


 

Categoria Ruralapps Ciutadania: CeliCity 

“La App de celíacs per a celíacs”.

Celicity és l’app permet a les persones celíaques descobrir, valorar i compartir llocs amb productes sense gluten (restaurants i comerços), a nivell nacional i internacional. L’app aprofita la geolocalització per indicar a l’usuari qué llocs sense gluten es troben al seu voltant, i li permet visualitzar la seva informació.


Categoria Ruralapps sector-professional: Agroptima

“La gestió agrícola fàcil i moderna.”

Agroptima és una aplicació mòbil per a agricultors professionals, que els permet apuntar i consultar a peu de camp les feines fetes a l’explotació agrícola (sembrar, adobar, aplicar fitosanitaris) ajudant a l’agricultor a tenir un control total de l’explotació des de qualsevol lloc, i a reduir temps i paperassa. Agroptima permet a l’agricultor després descarregar aquestes dades a través d’un perfil web on pot entrar amb la seva contrasenya i on pot descarregar el Quadern d’explotació amb 1 clic.

Com heu pogut veure al vídeos, tant Cilicity com Agroptima son apps amb molta projecció de Startups Catalanes. Si la vostra app està enfocada al marc del sector agrari, alimentari o rural, participeu a la propera edició dels premis rural apps.

VIA BCN CONECTA i EURECAT.

Foto de portada de Health Gauge en llicencia CC.