L’empresa emergent de capital francès Toro Development ha traslladat la seva seu central de Taiwan a Barcelona.

Des del 2007, Toro es dedica a l’àmbit ‘mobile wallet’ i ofereix també serveis per l’accés a espais on és necessària la identificació personal. Toro Development està llançant una plataforma europea independent de ‘mobile wallet’ que inclou pagaments, fidelització i transport públic.

Per a l’obertura de la seu central a Barcelona, Toro ha comptat amb el suport de Catalonia Trade&Investment, l’àrea d’atracció d’inversió estrangera de la Generalitat. A més Toro ha obtingut 1,9 milions d’euros de finançament de la convocatòria per a pimes SME Instrument dels programes de l’Horizon2020. El Govern, a través d’ACCIÓ, assessora les empreses catalanes en tots els passos per accedir a aquest finançament.

El CEO de Toro Development, Laurent Renard, explica que la companyia ha optat per instal·lar-se a Catalunya i desplegar-hi la seva plataforma ‘mobile wallet’ perquè “és un dels llocs on el pagament per mòbil té una forta arrencada ja que els bancs de l’Estat espanyol porten molts anys invertint en el pagament contactless”.

El passat 2015, Toro Development va facturar prop d’1,3 milions d’euros incrementant en més d’un 60% els ingressos de fa dos anys. Per a l’oficina de Barcelona, Toro compta amb 30 treballadors, de 7 nacionalitats diferents, dels quals 5 provenen del país asiàtic. La previsió de la companyia és arribar a la quarantena aquest 2016. Recentment l’empresa ha obert també una oficina a París.