Les darreres setmanes hem llegit diferents noticies de grans multinacionals tecnològiques que anunciaven plans d’instal·lar-se a Barcelona o oficialitzaven la seva arribada. Primer va ser Amazon amb el magatzem al Prat de Llobregat  i després Autodesk amb noves oficines al Forum.

Començem l’any molt positivament amb la mateixà dinàmica i aquesta setmana Lenovo, el primer fabricant d’ordenadors del món ha innagurat noves oficines a la capital Catalana.

La multinacional tecnològica donarà així servei a més de 13.000 empreses mitjanes del sud d’Europa, Bèlgica, Luxemburg i els Països Baixos. Una obertura que ha sigut possible ambel suport de la Generalitat a través de l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres Catalonia Trade&Investment.

En el marc de la nova estratègia de Lenovo per entrar al mercat de les mitjanes empreses a la regió d’Europa, Orient Mitjà i Àfrica, l’empresa també ha obert centres a Copenhage, Stuttgart i Basingstoke (Regne Unit). El de Barcelona és el més gran.

La noticia porta la creació de 60 llocs de treball directes, amb la previsió de comptar amb un equip de 80 persones d’aquí a tres anys. Lenovo, que ja tenia seu comercial a Barcelonam preveu ara amb la nova obertura incrementar un 5% anual la seva quota de mercat al sector de l’empresa mitjana a la regió d’Europa, Orient Mitjà i Àfrica.

L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, el secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, la consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, el president de Lenovo EMEA, Eric Cador, i la directora executiva EMEA Midmarket Enterprise & Public de Lenovo, Isla Ramos, entre d’altres.