L’applicació  CAT112 per a telèfons mòbils permet als operadors del telèfon d’emergències geolocalitzar de forma automàtica  el lloc on es troba el ciutadà afectat per una emergència que hi truca.

Es va presentar dimecres als alcaldes my112 screenshot 2del Baix Penedès l’aplicació dela càrrec del director general del CAT112, Federic Adan. El Departament d’Interior, a traves del Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència al Telèfon 112 CAT112, incorpora des de juliol del 2015 aquesta aplicació que permet l’enviament automàtic de les coordenades de localització del ciutadà que truca al telèfon 112 per alertar sobre una emergència que pateixi o de la que sigui testimoni.

L’APP, desenvolupada per Telefonica, és gratuïta i està disponible en els Markets pels sistemes Android i iOS. Quan es fa una trucada al 112 des d’un mòbil que té descarregada aquesta aplicació, la informació de la localització apareix automàticament en les pantalles dels operadors i pot ser transferida automàticament als cossos d’emergències vinculats a l’emergència.

La localització s’extrau de les coordenades facilitades pel millor sistema de localització que disposi el mòbil (GPS, aGPS, wifi, …)  amb una precisió molt gran, de pocs metres d’error i és especialment indicada per a casos en què la persona que pateix l’emergència o que n’és testimoni, no sap on es troba exactament (zones rurals, en trajectes per carreteres, etcètera).

my112 screenshotUn cop descarregada l’APP, el ciutadà pot trucar al CAT112 a través d’una icona que apareix en la pantalla i s’envia de forma automàtica la localització si hi ha cobertura de dades (4G, 3G o GPRS)  mentre es realitza la trucada. En el cas que no hi hagi cobertura de dades  i només hi hagi cobertura per veu, el ciutadà pot trucar el CAT112 a través de l’app i facilitar per veu les coordenades que li apareixen en pantalla. En el cas de terminals amb sistema operatiu Android, l’aplicació s’executa automàticament en trucar al 112 amb el teclat.

L’aplicació My112 està disponible en català, castellà i anglès i permet l‘enviament de fotografies que ajudin als equips d’emergències si bé aquesta possibilitat queda restringida als casos que els operadors del CAT112 ho demanin.

Font: Generalitat de Catalunya