Ahir dimecres mVenturesBcn, el programa impulsat per Mobile World Capital Barcelona per crear i acompanyar nous projectes i negocis digitals anunciava al 4YFN la incorporació de NUMA, la xarxa global d’innovació francesa, com a segon partner del projecte.

Amb aquest nou acord, mVenturesBcn i NUMA crearan el primer programa d’acceleració dirigit específicament a startups en etapa de creixement i expansió en mercats europeus.

El pla es atraure anualment a la ciutat 10 startups, nacionals i internacionals, amb projectes vinculats a solucions mòbils innovadores. El programa acompanyarà a startups amb un model de negoci consolidat per escalar els seus projectes i expandir la seva activitat en nous mercats internacionals. De la mateixa manera, també els prepararà per a la captació de fons i talent.

La trajectòria de NUMA a França i la seva presència en països emergents (Rússia, Índia i Marroc), així com els seus acords amb acceleradores europees (Tetuan Valley a Madrid i Beta-I a Lisboa) i amb partners internacionals  (Google for Entrepreneurs, Global Accelerator network), fomenten el paper de NUMA Barcelona com a plataforma per a la creació de solucions tecnològiques innovadores escalables i amb un marcat component internacional.

Anunci Numa-mventuresbcn

EL director de NUMA-Paris, Olivier Mougenot a l’anunci al 4YFN 2016 -Foto de Dan Taylor/Heisenberg Media

Aleix Valls, director general de MWCB i mVenturesBcn celebra l’aposta de NUMA per Barcelona i afirma que “aquesta col·laboració permetrà construir nous ponts de relació entre París i Barcelona per crear un ecosistema innovador digital pioner a Europa amb impacte a nivell global.La conjunció amb NUMA ens permetrà crear noves dinàmiques en l’àmbit emprenedor europeu, retenir talent i atreure startups de tot el món perquè desenvolupin els seus projectes a Barcelona”.

D’altra banda, Olivier Mougenot, director d’inversions de NUMA, també mostra la seva satisfacció i afirma que “tenim moltes maneres de fer créixer les startups a Europa: ajudem a dirigir els seus negocis, potenciem la seva activitat comercial i fomentem la seva connexió amb els principals ecosistemes digitals europeus. En aquest sentit, volem traslladar aquest model a Barcelona de la mà de Mobile World Capital Barcelona i crear fortes sinergies entre els ecosistemes de París i Barcelona”.

La selecció de projectes s’iniciarà durant el proper més de maig i el programa, de quatre mesos de durada, es desenvoluparà entre novembre de 2016 i febrer de 2017. Cada startup participant rebrà 50.000€ per finançar les seves inversions durant el programa i la seva instal·lació a Barcelona. Després del període d’acceleració, el programa obtindrà el 6% de la participació de cada una de les startups que en formin part.

L’acord entre NUMA i mVenturesBcn posa de manifest la bona relació Barcelona – París en temes d’innovació. Ambdues ciutats comparteixen l’aposta per al talent i han aconseguit crear un ecosistema emprenedor al que se suma un important teixit empresarial, la inversió i l’aposta de l’administració pública per l’emprenedoria. Les dues ciutats també col·laboren per desenvolupar diversos projectes digitals de futur. Entre ells destaca l’aposta de La French Tech, iniciativa promoguda pel ministeri francès d’economia per fomentar la creació d’empreses emergents a l’estranger, per Barcelona com a hub emprenedor. La institució ha comptat també amb una destacable presència al 4YFN, l’esdeveniment internacional de startups digitals en el marc de GSMA Mobile World Congress.