Impulsar l’aplicació de les noves tecnologies mòbils a la indústria per fer del MWC un esdeveniment tractor a Catalunya durant tot l’any. Aquest és l’objectiu de la Generalitat de Catalunya amb el stand “Catalonia” al Mobile World Congress. Així ho ha explicat el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, durant la roda de premsa al per presentar les principals dades i novetats de la participació catalana al MWC.

L’empresa catalana al congrés

La Generalitat torna a impulsar la participació de 60 empreses i entitats catalanes en l’onzena edició del Mobile World Congress que se celebra la propera setmana.

L’objectiu és que les empreses catalanes puguin tenir presència a la fira del mòbil més important del món per presentar les seves novetats, conèixer socis potencials, fer nous contactes, tancar acords comercials, obrir nous mercats i guanyar visibilitat en un congrés en què es preveu l’assistència de més de 95.000 professionals de tot el món. Les companyies han estat seleccionades per ACCIÓ i la Secretaria per a la Governança de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

En concret, 44 empreses i entitats catalanes s’ubicaran a l’Estand Catalonia, a la zona central del MWC, mentre que 16 empreses tindran presència a l’espai App Planet, la zona dedicada a desenvolupadors d’aplicacions. En total aquests espais sumen gairebé 1.000 m2. És l’onzè any que la Generalitat impulsa la presència d’empreses catalanes al congrés: des del 2006 s’ha facilitat la participació de 368 companyies com a expositores.

Les empreses i entitats catalanes que participen enguany al MWC de la mà de la Generalitat són 6TL Engineering, Accent Systems, Biid, Bismart, BlitWorks,Cl3ver, CodiTramuntana, Conecta Wireless, Cronos Telecom Europe, ECooltra,Enertika, Epsilon Technologies, Facomsa, Hemav, Inatlas, Inovum,IntesisHome, KEC, Ledmotive Technologies, Lhings, Manduka Games, Medtep,Merak, MGA, MiniBatt, Neàpolis, Nexiona, NicePeopleAtWork, OTCengineeringPick Data, Qustodio, Shotl, Shoulderpod, Signaturit, Sparsity, Starlab, ToroTu Pediatra Online, Validated ID, Wavecontrol, el Centre de Visió per Computador (CVC), Eurecat, el Centre Tecnològic Telecomunicacions Catalunya(CTTC) i i2CAT.

La selecció de les companyies que volen participar al MWC a través de l’Estand Catalonia es fa tenint en compte la diversitat en el tipus d’empreses, la seva experiència, el seu perfil innovador i la seva visió internacional. Però a banda de posar a disposició aquests espais físics, la Generalitat també ha facilitat entrades a 100 empreses per poder ser presents a la fira tot i no comptar amb un estand.

En el marc del MWC, ACCIÓ rebrà més de 20 delegacions comercials de tot el món interessades en conèixer les oportunitats que presenta el sector TIC català. S’han organitzat visites d’organitzacions, empreses i delegacions d’administracions públiques de països com Japó, Corea, Xile, Argentina, Bèlgica, Suècia, Estats Units, la Xina i el Perú, per exemple. També es desplacen a Barcelona 15 directors de les 36 Oficines de Comerç i d’Inversions al món de la Generalitat al món. A més, l’Estand Catalonia destinarà aquest any un espai a un conjunt d’empreses nord-americanes del sector de les TIC fruit de l’acord de col·laboració entre els governs de Catalunya i Califòrnia.