El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha destacat que “el Fòrum és un esdeveniment ja consolidat a Catalunya: ho demostra el fet que les empreses que han participat a les darreres edicions han aixecat prop de 150M€”. El Premi Trajectòria Emprenedora ha estat per Joaquim Domingo i Àlex Ollé, fundadors de Galenicum.

Nektria ha guanyat el Premi Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ, un reconeixement a l’empresa catalana amb més potencial d’innovació i internacionalització. Nektria ha estat l’escollida entre les 21 companyies que han presentat els seus projectes al XXI Fòrum d’Inversió, que ha reunit 700 emprenedors i inversors aquest matí a l’Auditori Axa de Barcelona. L’empresa ha presentat la solució logística RECShipping, que permet al consumidor escollir el dia i la franja horària exacta en què vol rebre la seva compra, millorant d’aquesta manera les opcions de lliurament de les compres online.

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha inaugurat el Fòrum d’Inversió i ha destacat durant la seva intervenció que “el Fòrum és un esdeveniment ja consolidat a Catalunya”. Un dels fets que ho demostren és que les empreses que han participat a les darreres sis edicions del Fòrum han aixecat prop de 150M€ d’inversors privats i de fons de capital risc.

“Hi ha molts elements que fan de de Catalunya un punt important al món de l’ecosistema emprenedor”, ha dit el conseller. En aquest sentit, ha afegit que “el finançament alternatiu ha crescut a Catalunya, que al 2015 va rebre més de 300 milions d’euros en capital risc”.

La conferència inaugural del Fòrum ha estat a càrrec de l’israelià Alon Lifshitz, director general del fons d’inversió Blumberg Capital, que ha parlat de les tendències en capital risc i de l’ecosistema emprenedor d’Israel. Lifshitz ha explicat que Isreal és la segona economia mundial en emprenedoria tecnològica: “cada any 500 start-ups a Israel, que al 2015 van captar 4 bilions de dòlars en inversió”.

Lifshitz ha animat els emprenedors catalans a pensar en global: “als inversors ens agrada invertir en companyies que neixen globals des del primer dia”. “Els sectors que marquen tendència actualment són l’IoT, els drons, la robòtica i el blockchain”, ha afegit.

El Fòrum d’Inversió ha estat també l’espai per a 400 reunions de networking entre emprenedors, inversors privats i representants de fons de capital risc. A partir d’avui, a més, està disponible el Catàleg d’Empreses del 2016, que recull els 50 millors projectes empresarials d’entre les més de 100 propostes rebudes per participar al Fòrum. L’organització del Fòrum ha comptat amb la col·laboració d’Ogilvy Upcelerator i Rousaud Costas Duran i amb el suport de Maier3D.